Volg mij

BLOG: De Berghut

'If you are waiting for a sign, this is it' - Ik zit in de auto en krijg een cd hoesje in mijn handen gedrukt. In eerste instantie is het niet eens de tekst die mij aanspreekt, maar de afbeelding. 'Lang geleden dat ik een cd hoesje in mijn handen heb gehad', denk ik. En dan zie ik de tekst. Bijzonder. 

Ik zit namelijk in de auto met een voor mij volslagen onbekende en een iets minder onbekende. We zijn al zo'n zes uur ononderbroken aan het praten. Zonder muziek op de achtergrond, met alleen het geluid van de dieselmotor en onze eigen woorden. Ik ben met Rutger en Linda en we zijn op weg naar Oostenrijk. De komende dagen zullen we daar in De Berghut zitten, met in totaal zestien 'vreemden'. Ik besef me even hoe bizar deze situatie eigenlijk voor mij is. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan kou en sneeuw. Daarnaast... Met de auto zo ver reizen en een paar dagen met een groep vreemden in een berghut, ver van de bewoonde wereld, hmm... En toch ben ik onderweg. 

Na een reis van zo'n elf uur, bevinden we ons zowaar in winter-wonderland en parkeren we bij De Berghut. Ik heb nog nooit zoveel sneeuw gezien en ben behoorlijk onder de indruk. Maar het is donker en we kunnen niet wachten om De Berghut te gaan bekijken (lees: een biertje te drinken). 

We gaan snel naar binnen. Snowboots in de kast en de berghutsloffen aan die voor ons klaargelegd zijn, spullen naar onze kamers en dan in de 'stube' even bijkomen van de reis. 

Na een uurtje of anderhalf komen ook de andere gasten aan, vanaf het vliegveld. Iedereen maakt even kort kennis en daar zitten we dan, zestien vreemden in De Berghut. De eerste avond is natuurlijk even aftasten. Iedereen is vriendelijk, maar nog wat gereserveerd en bovenal erg benieuwd wat er allemaal komen gaat. Er hangt een fijne, gezonde spanning. 

De volgende morgen word ik wakker en schrik me het apezuur van het uitzicht. Die bergen! Wat zijn ze indrukwekkend!! Het lijkt wel of er een poster voor het raam hangt, maar nee... Dit is echt. Snel even op het balkon kijken en ik ruik de berglucht. Het is echt wel heel koud, maar het lijkt alsof ik dat niet eens voel, ik ben zo onder de indruk... 

Dat gevoel ben ik de hele week niet meer kwijtgeraakt. Elke dag was het weer anders, van zon en de meest heldere blauwe lucht die ik ooit gezien heb, tot een witte, bijna spookachtige omgeving toen het begon te sneeuwen. In de middag pijn in mijn ogen van de glinsteringen van de zon op de sneeuw en 's avonds in het diepste donker op 1.700 m je lampje uitdoen en verder wandelen bij niets meer dan maanlicht. En waar we het ene moment bijna niet vooruit kwamen door een enorm pak sneeuw, knalden we het andere moment snoeihard van de berg af, op een sleetje. Met niets meer dan het geluid van het suizen van de slee, minutenlang... Oorverdovende stilte. 

En alle bovenstaande tegenstellingen zijn de beste metaforen voor het hele proces waar we met z'n allen in zaten deze dagen. Officieel heet het programma 'Boost your business', maar al snel kwamen we tot de conclusie dat dit veel te zacht uitgedrukt is en de lading eigenlijk niet dekt. 'Boost your life' zou beter passen. Je kunt je misschien een klein beetje voorstellen wat het met je doet als je zo lang, zo intensief met zo'n groep mensen in een dergelijke omgeving zit. Picture that, maar dan keer tien qua intensiviteit. 

Vanuit de prachtige gedachte 'Focus op je doelen en je barrières verdwijnen, focus op je barrières en je doelen verdwijnen', kregen we stukje bij beetje steeds meer een ultiem doel voor ogen. Niet gedreven door wat er van je verwacht wordt, wat je altijd hebt gedaan of wat je denkt dat je zou moeten doen maar vanuit je diepste drijfveren. 

Ik ben niet teruggekomen als een ander mens, wel met andere inzichten en bovenal; een duidelijk plan. Het zit niet in mijn aard om ver vooruit te plannen, duidelijke doelen te stellen en planningen te maken. Maar toch heb ik nu een plan, met doelen en een planning. Voelt dat beklemmend? Nee, eigenlijk niet. Het voelt vooral erg fijn, omdat ik weet dat dit uit mijn diepste zelf komt. 

Het voelt goed om met zulke inzichten en plannen weer terug te zijn in Nederland. Maar wat nog veel beter voelt, is dat ik er vijftien zeer dierbare contacten bij heb gekregen. We hebben nu dagelijks contact via onze 'Boost app groep'. Best wel druk op die telefoon, maar ook zo fijn om dat contact en elkaars ontwikkelingen nog even vast te houden... De eerste reünie staat zelfs al gepland!

Na 5 dagen Oostenrijk ben ik een plan en vijftien dierbare contacten rijker en heb ik fantastische, onvergetelijke ervaringen en ja, zelfs liefde voor de sneeuw mee terug genomen. 

Kom maar op met die toekomst, ik heb er zin in! 

Mijn updates ontvangen?

© Copyright 2018 - tamaratijdink.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing