Volg mij

Tcharles

Uuuren kan ik hier rondsnuffelen. Op mijn gemak alles bekijken en af en toe even stilstaan bij iets, om het wat beter te bekijken en er even over te fantaseren... Zoveel spullen, allemaal hier bij elkaar in deze ruimte, allemaal met een eigen verleden. Het heeft voor mij iets magisch. Ik ben bij de kringloopwinkel. 

Je hebt ze in verschillende gradaties, deze winkels. Er zijn er wat die als sociale werkplaats fungeren en heel gestructureerd zijn. Met prijsstickertjes waar het weeknummer op staat en al. Vaak iets te duur naar mijn idee, maar ook hier vind je wel eens een kringloopgelukje. Je hebt ook kringloopwinkels wat die commercieel zijn, door een hele familie gerund lijken te worden en waar ze met watervaste stift (why?!) de prijzen opschrijven. En je hebt Tcharles. 

Tcharles heeft een kringloopwinkel in de Achterhoek. Hoewel... Kringloopwinkel is niet het goede woord. Het is meer een bijzondere combinatie tussen een museum en de vuilstort (sorry Tcharles).

Regelmatig loop ik even binnen bij Tcharles zijn hal en ik verbaas me altijd weer over wat ik daar aantref. Elke keer staat het nog voller dan de vorige keer en elke keer staan er items waar ik me oprecht van afvraag waar hij dit nu weer vandaan heeft gehaald. 

Er loopt een heuse mini-treinbaan door de hal en er staat zo nu en dan een kermisattractie. Een tijdje terug hing er een oud stoplicht en ik zag er ooit een etalagepop, honderden kleine kluisjes, een schaatsenslijper, een schoenpoetsmachine, een altaarbel, een stuk of dertig houten hamers van een meter hoog, een kauwgomballenautomaat en een aambeeld. En dan nog alle kleine snuisterijen... Van potjes en schaaltjes tot speldjes en zelfs oude foto's... Bij Tcharles vind je echt van alles. Niet keurig geordend, maar op zijn manier zit er logica in. Ik kan absoluut niet tegen rommel en chaos, maar bij Tcharles voel me op mijn gemak. Ik snap die logica wel. 

Ook online is hij zeer actief en hij zet aardig wat van zijn spullen op Marktplaats. Inclusief bijzondere omschrijving op zijn eigen - soms hilarische - manier. Ik moet soms echt hardop lachen om zijn omschrijvingen en zijn standaard afsluiter 'kijk maaarrrrrrrr'. 

We hebben een bijzondere band, Tcharles en ik. Ik kom binnen maar zie hem nergens. Zijn hond ligt in zijn 'kantoortje' bij de ingang. Na een kwartiertje snuffelen roept Tcharles een keer door de hal '...buj d'r nog?'. De eerste keer voelde ik me een beetje betrapt, al deed ik niks verkeerds en durfde ik eigenlijk niet zo goed te antwoorden, dus kuchte ik maar een keer voorzichtig. Inmiddels roep ik vrolijk terug 'jooo' en weet hij genoeg. 

Als ik wat spulletjes verzameld heb (soms vind ik niks, de andere keer ga ik weg met een hele verzameling), leg ik het allemaal bij elkaar en roept Tcharles en bedrag. Ik verdenk hem er stiekem altijd van dat hij zomaar wat zegt, maar hij brengt het overtuigend. Alsof hij heel serieus een optelsom heeft gemaakt van hetgeen ik bij elkaar gesnuffeld heb. 

Met een Achterhoekse 'jooooo' nemen we afscheid van elkaar. Ik verheug me nu alweer op de volgende keer. 


Mijn updates ontvangen?

© Copyright 2018 - tamaratijdink.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing