Volg mij

PR na inbraak

Een inbraak in je bedrijf, vreselijk om mee te maken. Maar ook een kans om positief zichtbaar te zijn. PR na een inbraak? Ja! Omzetten in positieve zichtbaarheid. 

In juli werd er ingebroken bij bakwinkel Gaabs in Doetinchem. Voor wie deze winkel niet kent: dit is de plek waar de daadwerkelijke arbeid wordt verricht door de mensen van Stichting Komt voor de Bakker

De inbraak werd op maandagochtend ontdekt. Direct hebben we alle lijntjes uitgegooid: duidelijke foto's van de ravage, een persbericht contacten met lokale media. In grote lijnen de boodschap van het nieuws: inbraak - ravage - kwetsbare mensen - niet bij de pakken neer - mooie projecten - eigen koekjeslijn!

Ons persbericht werd veelvuldig geplaatst. Publicaties en verwijzingen op Facebook zorgden voor een bereik van tienduizenden mensen. Men las niet alleen over de inbraak, maar ook over de stichting achter de bakwinkel én de koekjeslijn. Ook werd een oproep gedaan voor hulp: een bijdrage in welke vorm dan ook. 

Er werd gehoor gegeven aan de oproep: donaties voor de stichting, hulp om op te ruimen én een reactie van specialistincameras.nl, onderdeel van Montferland ICT. 

Door strakke opvolging van het persbericht en de plaatsingen en reacties, werd de gesponsorde camera binnen twee weken daadwerkelijk bij Gaabs geplaatst. Ook dit werd natuurlijk gedeeld op social media. Bereik van alleen al dit bericht:  22.071 personen. 

Om een indicatie te geven wat de impact was van deze PR actie, zie je hieronder een aantal cijfers uit de statistieken van de Facebookpagina van Stichting Komt voor de Bakker. Het totale bereik (op dit moment) in de afgelopen weken via deze pagina was 36.628 personen. 

De Facebookpagina Doetinchem Leeft plaatste maar liefst drie berichten over de inbraak. Alledrie met een bereik van bijna 40.000 personen. 


Ben je naar aanleiding van dit voorbeeld benieuwd geworden wat ik voor jou kan betekenen? Laten we eens kennismaken en een kop koffie drinken. Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.

Mijn updates ontvangen?

© Copyright 2018 - tamaratijdink.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing